24 Aralık 2009

ERİŞTELİ TAVUK BUT & FIRINDA PEYNİR SOSLU KARNIBAHAR


Uzun zamandır paylaşmak istediğim iki tarifin fotoğraflarını en sonunda arşivimden çıkarabildim. Erişteli tavuğu iki aşamada pişirdim. Tavuk butları fırında, erişte ise tencerede piştikten sonra birbirine ekledim ve yarım saat aromalar karışsın diye bekledim. Ortaya lezzetli bir sonuç çıktı, umarım beğenirsiniz.

Malzemeler;

Fırın Torbasında pişecek tavuklu harç için,
2 tane kalçalı tavuk but
2 patates
1 çay bardağı süt
2 y.k. zeytinyağı
4 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş, bütün)
Pulbiber, karabiber, toz zencefil (baharatların ölçüsü yok, göz kararı!)

Tüm malzemeler fırın torbasının içinde iyice harmanlanıp bir saat dinlendirilir. Sonradan fırın tepsisi içinde 45 dk. pişirilir.

Erişte için,
2 su bardağı erişte
2 y.k. tereyağı
Üstünü geçecek kadar sıcak su
Tuz

Yağda kavrulan eriştenin rengi hafif değişmeye başlayınca sıcak su ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte pilav pişirir gibi suyunu çekinceye dek pişirilir. Altı kapandıktan sonra fırın poşetindeki tavuk ve diğer malzemeler suyuyla birlikte erişteye ilave edilerek, kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakılır.






















Peynir Soslu Karnıbahar

1 orta boy karnıbahar
2 su bardağı süt
1 tepeleme y.k. un
2 y.k. tereyağ
1 su b. ufalanmış tulum+beyaz peynir
Üstü için, rende kaşar peynir

Suda haşlanan karnıbahar bir fırın kabı içinde çatalla ezilerek püre kıvamına getirilir. Ayrı bir tencerede yağ ile un kavrulur. Üstüne azar azar eklenen süt ile krema kıvamına getirilen sosa en son peynir ilave edilir. Peynirli sos, fırın kabındaki karnıbahara ilave edilerek karıştırılır. En üste kaşar peyniri eklenerek fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Herkese afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...

    YanıtlaSil