10 Aralık 2009

SÜRPRİZ PASTA



Cumartesi bizim Keremio'yu görmeye gelen misafirlerimiz için hazırladığım profiterolun artan iç dolgusu ve çikolata sosu, evdeki kekle birleşince ortaya bu sürpriz bir dilim pasta çıkıverdi. Elbette bu duruma bayılan haftasonu kahvaltısını şenlendiren pastayı gören evin büyük erkeği oldu.

Profiterol tarifini yazmak istemiyorum çünkü toplarını hazır aldım. Artık bulması zor olsa da daha geniş bir zamanımda kendi hamurumu kendim hazırlar ve buyrun size mis gibi profiterol derim. Ama bu yazımı taçlandıracak tarif başka... Yukarıda gördüğünüz kek, oldukça nemli ve doygun bir kıvamda olması bakımından, ileride yapacağım pastalar için iyi bir taban olabilir. Kendi başına yemelik de beğenilmektedir.

Kek için, (tüm malzemenin oda sıcaklığında beklemiş olması önemli!)

2 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
6 tepeleme yemek kaşığı un
25 gr. toz kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu

Sıvı malzemeyi karıştırdıktan sonra un ve kalan malzeme elekten geçirilerek sıvı karışıma eklenir. 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişirilir.

Ara dolgu için,

500 ml. süt
1 yumurta
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
3 kaşık un
1 su bardağı şeker

Tüm malzeme tencerede karıştırıldıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Profiterolun üstüne döktüğüm sos da, hazır çikolata sosuydu. Sütle pişirdiğim toz karışımın içine 80 gr. kırılmış bitter çikolata ekleyerek daha yoğun ve bol çikolatalı bir sos elde ettim.

Hepsinin bir araya gelmesiyle de işte bu sürpriz pasta ortaya çıktı.Tatlı sürpriz sevenlere...

1 yorum:

  1. Selen'cim ellerine sağlık harika görünüyor pastan sevgiler...

    YanıtlaSil