13 Ocak 2009

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Benim gibi kırmızı eti çok tercih sevmeyenlerin en güvenilir protein kaynağı yeşil mercimek. Bu nedenle yeşil mercimeği gördüğüm her tarifi denemeye hazırım. İşte bu çorba da hergün işsem bıkmayacağım güzellikte oluyor. Hazır satılan çorba karışımlarından tutmaç çorbanın içinde erişte ve yeşil mercimek olduğunu görünce, yoğurt çorbasından pirinci çıkarıp bu iki malzemeyi ilave ettim. Oldukça doyurucu ve lezzetli bir başlangıç çorbası. Afiyet olsun...
Malzemeler;
1/2 su bardağı yeşil mercimek
3/4 çay bardağı erişte
300 gr. yoğurt
1 kaşık un
1 yumurta
6 su bardağı su
Kırmızı pul biber, nane, tuz
Hazırlanışı;
Bir gece önceden ıslatarak beklettilen yeşil mercimekler, hafif diri kalıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede un, yumurta, yoğurt ve su iyice karıştırıldıktan sonra ocağın altı açılarak pişirilir. Yoğurtlu karışım ısınmaya başlayınca haşlanmış mercimek ve erişte de ilave edilerek, erişteler diriliğini kaybedene dek orta ateşte pişirilir. 5 dk. kaynatıldıktan sonra benim bolca tercih ettiğim kuru nane, pul biber ve tuz ilavesiyle ocağın altı kapatılır. Baharatların çorbaya tadını vermesi için 10 dk. kapağı kapalı olarak bekletildikten sonra çorba servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder