13 Ağustos 2010

SEBZELİ OMLET

Eteğimde Kerem'le alelacele hazırlanmış bir kahvaltıyı şenlendiren  sebzeli omletin sebzeli kısmını önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Akşam hazırlayıp sahurda pek ala bir yemeğe dönüşebilir yani. Yanında da buzdolabında bekleyen yaşlılıktan büzülmüş şeftali ve ekşilikten yenemeyen elmalardan yaptığım meyve suyu vardı. İkisi bir araya geldiğinde hiç beklemediğimiz bir lezzetle karşılaştık.
Herkese bereketli Ramazanlar olsun...




Malzeme (2,5 kişilik)

5 yumurta
1 çay bardağı süt


Sebzeli iç,
1 diş sarımsak (Özgür'den onay çıksa bir kafayı koyardım)
1 küçük boy soğan
3 domates (kabukları soyulmuş ama rendelenmemiş, zar büyüklüğünde kesilmiş.)
1 tane zar büyüklüğünde doğranmış kırmızı biber
2 tane zar büyüklüğünde doğranmış yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağ

Sarımsak ve soğan tereyağında pişirildikten sonra biberler eklenir. Biberler yumuşamaya başlayınca da domates ilave edilir. Sebzeli karışım budur. Eğer bekletmeden omleti yapacaksanız hafif çırpılmış yumurta ve sütü tavaya ilave edin. Sonra yapacaksanız hava almayan bir kapta sebzeli karışımı bekletebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder