Malzemeler;
2 tane tavuk budu (yağsız olmasını tercih ediyorsanız göğüs de kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı arpa
2 soğan (biri haşlama suyuna, diğeri sonradan çorbanın içine)
2 havuç
1 patates
1 kaşık un
2 su bardağı süt
Hazırlanışı;
1. 1 su bardağı arpa, bir gece önceden üstüne çıkacak kadar su konularak bekletilir.
2. Tavuk butları, ıslatılmış arpa ve 1 soğan, 6 su bardağı suda haşlanır.
3. Ayrı bir yerde soğan, havuç ve patates küçük küpler halinde kesilir.
4. 1 kaşık un, 1 kaşık zeytinyağıyla kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilir ve hızlıca karıştırılır.
5. Haşlanmış tavuk butları kemiklerinden temizlenir ve küçük parçalara bölünerek bir kenara alınır. Arpalı sudan soğan çıkartılır ve tavuklar tekrar eklenir.
6. Küp doğranmış soğan az yağda öldürülür ve çorbaya havuç ve patatesle birlikte eklenir.
7. En son sütlü karışımda çorbaya azar azar ilave edilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılan çorba, içindeki sebzeler tamamen yumuşayınca kadar kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder