25 Mart 2009

Tavuklu Yeşil Salata




Malzemeler;

1 adet tavuk göğsü
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
10 adet kiraz domates
Salatalık ve pancar turşusu
1 limonun suyu
Zeytinyağı

Hazırlanışı;


Tavuk göğsü; 5 su bardağı su, 1 soğan, kereviz, pırasa gibi sebzelerle haşlanır. (Haşlanmış tavuk suyu, çorba yada pilav için sonradan kullanılmak üzere saklanır.) Dereotu ve maydanoz ince kıyım doğranır. Domatesler 4'e bölünür ve yeşilliğe eklenir. Turşular istenilen üyüklükte kesilerek salataya eklenir ve tüm malzeme karıştırılır. Tavuk göğsü küp küp kesilir ve en üste konur. Salatanın yağı ve limonu ilave edildikten sonra tekrar karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder