13 Mart 2009

TARÇINLI KABAK TATLISI


Malzemeler;

1 kg. balkabağı
1/2 kg. şeker
1/2 çay bardağı su
4-5 tane karanfil
1 çubuk tarçın







Hazırlanışı;

1. Derin bir tencereye doğranmış ve temizlenmiş kabaklar alınır.

2. Kabakların üstüne olabildiğince eşit miktarda şeker paylaştırılır.

3. Karanfil ve tarçın çubuğu da araya sıkıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır. Bu aşama, bekleme ve kabakların suyunu salmasıyla geçer.

4. Şekerin beyazlığı görülmeyecek şekilde kabaklar suyunu verince yaklaşık 1/2 çay bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir.

5. Kabakların piştiğini çatalı batırdığınızda rahatça ilerlemesinden anlayabilirsiniz. Artık kıvamına siz karar verin. (Ben biraz sert sevdiğim için az pişiriyorum.)

6. Üzerini iri doğranmış cevizle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder