22 Kasım 2012

KEREVİZ YAPRAĞI KAVURMASI

Cuma günleri Ataköy'de bir AVM'nin otoparkında Buğday Derneği'nin organik pazarı kuruluyor. Üreticilerle yüzyüze konuşma ve tanışma fırsatı bulunan bu pazar da sebze meyvenin yanında organik tarım sertifikalı deterjan, süt ürünleri ve kozmetik ürünler de bulmak mümkün. 
Geçen hafta pazardan aldığım kerevizlerin yaprakları o kadar yeşil ve canlıydı ki, sebzenin kendisinden daha ilgi çekici duruyordu. Ben de eve gelince solmasına izin vermeden bu yaprakları kullanarak bir yemek yapmak istedim. Ev yapımı domates sosu ile pişirdiğim kereviz yapraklarının yanına sarmısaklı yoğurt ekledim. Lezzetli, hafif acımsı, taptaze bir yemek oldu. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder