25 Şubat 2009

FIRINDA SÜTLAÇ

Tatlı yemek tam bir keyif haline geldi bu günlerde. Büyüyen karnımın üstünde nereye sıkışacağını bilemediğinden gelenleri reddeden midem ve hiç doymayan ben. Doyamam tabii, yiyemiyorum ki istediğim gibi :( Anne olmanın tuzu biberi diyorum ve güveç kabında fırınlasam da hepsini yesem dediğim fırın sütlacın tarifini veriyorum :)
Malzemeler:
3 kaşık pirinç
2 su bardağı su
1/2 su br. pudra şekeri
3 y.k. nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
1. Yıkanarak nişastası giden pirinçleri 2 su bardağı suda suyun tamamını çekene kadar haşlanır.
2. Tamamen yumuşayan pirinçlerin üzerine süt ilave edilir ve kaynayınca üzerine şeker ilave edilir.
3. Yarım su bardağı suda eritilen nişasta da sütlü karışıma ilave edilir. Kıvamı bir miktar koyulaşmaya başlayınca altı kapatılır. Çok bekletmemekte fayda var çünkü fırınlanma aşamasında da sütlaç suyunu kaybediyor.
4. İki yumurtanın sarısı önce iyice çırpılır. Ardından sütlü karışımdan azar azar ilave edilerek ısıtılan karışım tekrar tencereye dökülür ve hızlı bir şekilde karıştırılarak sütlü karışıma yedirilir. 5. Vanilyayı da ilave ettikten sonra sütlaç servis kaplarına paylaştırılır. İçi bir parmak su dolu büyük bir kabın içine oturtulan sütlaç, üstü hafif kızarana kadar 170 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder