27 Nisan 2009

KOLAY PİZZA I - Tavuklu

Kolay Pizza Hamuru için Malzemeler;
1,5 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Tavuk Harcı için Malzemeler;
1 kg. tavuk kuşbaşı
1 yemek kaçığı soya sosu
1 tatlı kaşığı zencefil tozu

3 orta boy yumuşak domates
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
1. Pizzayı yapmaya öncelikle tavukları pişirerek başlıyoruz. Tencerenin içine tavuk kuşbaşıyı koyup üzerine zencefil ve soya sosunu ilave ettikten sonra orta ateşte suyunu verip tekrar çekmesi beklenir. Yaklaşık yarım saat içinde iyice yumuşayan tavuklar pişmiştir.

2. Pizza hamuru için gerekli malzemelerin hepsi karıştırıldıktan sonra bir süre hamurun toparlanması için buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletilir.

3. Bu arada hamurun üstüne yaymak için domates rendesi hazırlanır.

4. 20 cm. çapında bir fırın kabı yağlanır. Buzdolabındaki hamur, kabın ölçüsüne göre açılır. Üstüne domates rendesi koyulur. Önceden pişirilmiş tavuk harcı hamurun üstüne yayılır, en üste de rendelenmiş kaşar peyniri koyularak önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilen pizza 15-20 dk.'da hazırdır.

Not: Bu kolay pizza hamurunun üstüne sayısız malzemeli eklentilerle kombinasyonlar yapmak mümkün görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder