9 Nisan 2009

Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kereviz

Hamileliğimin 7. ayını bitirmek üzereyim ve düzenli bir yemek programı uyguladığımı söyleyebilirim. Bu sayede, hem kilo alışım dengeli oldu ve hareketlerim kısıtlanmadı, mide yanması vb. sorunlarım az oldu, hem de "en önemlisi" bebeğime doğru besinler gönderdiğime inanıyorum. hamileliğim boyunca beslenme alışkanlıklarımı Ayrıca ve uzun uzun herkesle paylaşmak istiyorum. Bugünlük sık sık yaptığım kerevizin tarifini vereceğim. Bir oturuşta koca bir tabak yediğim zamanlar oldu. Artık son aylarda artan iştahıma suçu buluyor ve bu hafifin tarifini veriyorum.


Malzemeler
2 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Bir tutam kereviz yaprağı
1 kahve fincanı çekirdekli kuru üzüm
1 portakal yada limonun suyu
Tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı
1. Kerevizler, soyularak istenen büyüklükte doğranır. Yapraklar suya konur.
2. Bir tencerede, küp doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak, az su ile tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte buharda öldürülür.
3. Bu arada, suda bekletilerek yıkanan kereviz yaprakları küp küp kesilir.
4. Tencereye doğranmış kereviz ve yapraklarıyla birlikte 1 portakalın yada isteğe bağlı olarak limonun suyu ilave edilir. Eğer yemeği benim gibi biraz sulu seviyorsanız portakal/limon suyundan sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
5. Kuru üzümler de tencereye konduktan sonra, karıştırılarak kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yemek pişirilir.
6. Zeytinyağını yemeğin sonunda yaklaşık bir kaşık kadar tencereye koyup, yemeğin altını kapatıyorum. Soğanların yanmasını istemediğim için yaptığım bu işlemi siz, yemeği hazırlarken en başında soğanların kavrulmasıyla da yapabilirsiniz.
7. Yemeğin tuzu da eklendikten sonra afiyetle yenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder