
Malzemeler
1/4 orta boy beyaz lahana
4 havuç
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı kalın kırılmış ceviz
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
1. İnce doğranmış beyaz lahanalar, düdüklünün buhar sepetinde az suyla 5 dk.'yı geçmeyecek bir süre haşlanır.2. Havuçlar temizlenerek rende yapılır.
3. Sarımsaklar havanda dövülerek yoğurta ilave edilir.
4. Soğuyan lahana ve havucun üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz eklenir.
5. En son ince doğranmış maydanoz ilavesiyle salata bitirilir.
Not.: Amaaan kalori hesabı yapmıyorum diyorsanız bu salatanın içeriği; tuz, mayonez, zeytinyağı gibi malzemelerin eklenmesiyle zenginleştirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder