31 Ekim 2008

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI



Brokoli C vitamini deposu olmasının yanısıra, özellikle meme kanseri gibi kadınlar için çok önemli rahatsızlıkları önlemede birinci sırada gelmektedir. Peki bu küçük çiçeksi sebzeyle neler yapabilir diye düşünürken, daha önce yaptığım mantarlı çorbayla çok benzer bir tarifle brokoli çorbası hazırladım. İnanın bana tadı beklediğimden çok çok daha leziz oldu.

Malzemeler

1 orta boy brokoli

1 orta boy soğan

500 mg. süt (2 su bardağı)

1 çorba kaşığı un

Tuz, 1 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı

Temizleyip küçük parçalara bölünen brokoliler 2 su bardağı suyla haşlanır. Yumuşadıktan sonra süzgeçe alınan brokolilerin haşlama suyu sonradan çorbaya ekleneceği için bir yerde saklanır. Haşlanmış brokoli doğrayıcıda püre haline getirilir. Yine doğrayıcıda iyice küçültülen soğan tavada sarartılır. Üzerine püre brokoli eklenerek iyice karıştırılır. Ayrı bir tencerede 1 kaşık un ile yağ kavrulur. Üzerine azar azar süt ilave edilir ve kremamsı bir karışım elde edene kadar sürekli karıştırılır. Haşlama suyundan ayrılan 1 bardak su da sütlü karışıma ilave edilir ve kaynama noktasına getirilir. Karışım kaynamaya başlayınca içine brokoli ve soğanlı püre ilave edilir ve birbirine tamamen karışması için bir süre karıştırılır. Tuz ile tatlandırılan çorba servis edilmek için hazırdır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder