Malzemeler;
3 orta boy kabak
1/2 orta boy kuru soğan
1 lt. süt
1 y.k. tereyağı
2 yk. un
1 demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı;
1. Kabaklar yıkanır ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir.
2. Tencerede biraz zeytinyağında küp doğranan soğan ile kabaklar kavrulur.
3. Kavrulmuş karışım ayrı bir yere alınır.
4. Tencereye tereyağı ve un ilave edilerek un kokusunu kaybedene ve hafif rengi sarılaşana kadar kavrulur.
5. Azar azar ilave edilen süt ile karışımın krema kıvamına gelmesi sağlanır. Sütün tamamı tencereye boşaltılır.
6. Kabaklı karışım da tencereye alınır ve üzerine tuz ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır.
7. Çorba kaynadıktan sonra altı kısılır ve ince doğranmış dereotu üstüne ilave edilerek kapağı kapalı 5 dk. dinlendirilir.
8. Servis yapmadan önce doğrayıcıda çekilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder