22 Ekim 2009

ZEYTİNYAĞLI SEBZELER - Bezelye, Kereviz, Patates

Ortak malzemenin soğan, sarımsak ve limon (kış aylarında portakal) olduğu benzer zeytinyağlı sebze yemekleri sıcak/soğuk her türlü yenilebildiği için benim mutfağımın başlıca kahramanları. Ne de olsa evdeki canavar pratik olmayı gerektiriyor. Marketlerde çalışan anneler için paketlenmiş hazır yemeklere mümkün olduğunca yüz vermemeyi tercih ediyorum.
Bu yemeği yapmak da oldukça basit:
1. Düdüklü tencerede soğan ve sarmısağı az yağda kavurun.
2. Üzerine küp doğranmış sebzeleri ekleyin.
Yarım limon suyu ve sebzenin miktarına göre üzerini geçmeyecek kadar az su ile düdüklü tencerede 15 dk. haşlayın.
*Limon yerine kullanılan portakal suyu, daha tatlı bir aroma sevenler için.
**Babane zeytinyağlılara kuru üzüm ekliyor, eskilerin bir bildiği var...
***Annem ise zeytinyağlı kerevizi ayvayla pişiriyor. Herkesin yöntemi ayrı, tatlar harika...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder