22 Ekim 2009

ZEYTİNYAĞLI SEBZELER II - Pekmezli Pırasa

Malzemeler;

1 kg. pırasa
1 tane dolmalık kırmızı biber
1 soğan
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı kalın bulgur
1 tatlı kaşığı pekmez
1/2 limon suyu
Zeytinyağı




Hazırlanışı;
1. Doğranmış soğan ve sarımsak tencerede önce az suda kısık ateşte kapağı kapalı yumuşatılır. Ardından az zeytinyağı eklenerek kavrulur.
2. 1 cm. kalınlığında şeritler halinde doğranmış pırasa ile küp kesilmiş kırmızı biber tencereye ilave dilir.
3. Yıkanmış bulgur ile limon suyu, pekmez, bir çimdik tuz ve üstünü geçmeyecek kadar su düdüklü tencereye eklenir ve 15 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Selencim pekmezli hiç denemedim pırasayı eminim harikadır ellerine
    sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Deryacım, umarım beğenirsin. Annem şeker ilave ederdi zeytinyağlı yemeklere, ben pekmezin iyi bir alternatif olabileceğini düşündüm. Şimdiden afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil