25 Ocak 2012

Kuru Meyveli Roka Salatası

Salata, bizim evin vazgeçilmezidir. Hangi türlüsü olursa olsun, içine ne girerse girsin tarafımdan kabul edilen bir karışım olduğu için yeni denemelere de son derece açık bir karışım haline gelebiliyor zaman zaman. 2011 yazının bir haftasında Uçhisar, Kapadokya'da gerçekleşen bir workshop çalışmasının enfes akşam yemeklerinden birinde karşılaştım meyveli salatayla. Belli ki içindeki lezzetler hormon görmemiş doğallıkta yeşermiş ve büyümüştü. Ana malzemesi roka olan bu salatanın içinde küçük parçalar halinde kesilmiş kuru kayısı, kuru üzüm, kavrulmuş dolmalık fıstık, nar taneleri, közlenmiş kırmızı biber ve rendelenmiş yeşil elma vardı.  Ortaya çıkan müthiş zenginlikte bir tat, karıştırmaktan çekinmemek gerektiğini destekliyor. Bu arada sos olarak biraz nar ekşisi ve balsamik sirkeyle tatlandırılması da işin bitirme detayı olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder