25 Ocak 2012

Pancar Turşusu



Suyunun rengiyle bile iştah kabartan bir turşu

İlk turşu denemem (sonrasını getiremediğim için şimdilik son aynı zamanda) başarılı oldu diyebilirim, itiraf etmek gerekirse hiç de zor olmadı zaten. Pancarları soyarak işe başladım. Ardından üstünü kaplayacak kadar su ekleyerek bir tencerede haşladım. Çok fazla yumuşamasına fırsat vermedim, bu nedenle içine kürdan saplanabilecek kıvama gelince altını kapattım. Suyuyla birlikte pancarlar soğuduktan sonra yaklaşık 6 tane orta boy pancar için 1 çay bardağı sirke ekledim. Ve büyükçe bir kavanoza doldurup pancar turşumu, 2 gün buzdolabında dinlendirdim. İşte böylesine basit adımlarla hazırlanan ve benim favorim olan bir turşu çıktı ortaya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder