31 Temmuz 2008

Portakallı Kereviz, Patlıcan Ezme ve Narlı Meksika Fasulyesi















Sebzeleri herkes tarafından yenebilir yapan tarifler çok yararlı. Özellikle de benim gibi sebze seven biriyseniz. Bu salataları; annemler ve eşimin teyzeleri bize yemeğe geldikleri zaman hazırlamıştım. Her biri soğuk yenebildiği için önceden hazırlanıp son anda servislere yerleştirilebiliyor. Bizim gibi kalabalık aileler için önemli bir detay :) Özellikle, narlı meksika fasulyesi tarifi çok beğenildi.

NARLI MEKSİKA FASULYESİ
Malzemeler
1 kutu konserve meksika fasulyesi
1 demet maydanoz
1 narın içi
Sosu için; Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi
Hazırlanışı
Küçük parçalar halinde kıyılan maydanozun içine önceden süzülen ve yıkanan fasulyeler eklenir. Nar taneleri de ilave edilerek karıştırılan salataya, masaya getirilmeden önce sosu ilave edilir. Biz genellikle az tuzlu yediğimiz için bu tariflere tuz yazmayı hep unutuyorum.

PORTAKALLI KEREVİZ
Malzemeler
4-5 tane orta boy kereviz
1 kase süzme yoğurt
1 limon suyu
1 çay bardağı kesilmiş ceviz içi
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
3 tane orta boy portakal
Süslemek için; taze nane yaprağı
Hazırlanışı
Kerevizler temizlenerek derin bir kabın içine rendelenir. Kararmaması için 1 limon suyu eklenir ve karıştırılır. Üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, ceviz içi ve az miktarda zeytinyağı ilave edilerek tekrar karıştırılır. Portakallar soyularak 1 parmaktan biraz daha ince olacak şekilde yuvarlak dilimlenir. Çevresindeki beyaz da alınarak servis tabağına dizilir. Üzerlerine kerevizli iç eşit olarak paylaştırılır ve nane yaprakları ile süslenerek sunulur. Afiyet Olsun...

PATLICAN SALATASI
Malzemeler
5-6 tane orta boy patlıcan
1 kase süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
1 limon suyu
Tuz, zeytinyağı
Hazırlanışı
Fırında yada ağzı kapalı bir teflon tencerede közlenen patlıcanlar soyulur ve üzerine limon suyu ilave edilerek bir çatal yardımıyla ezilir. Ardından diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve servis edilir. Patlıcanlı salata çok çabuk sulandığı için masaya getirmeden hemen önce servis tabağına almak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder