31 Temmuz 2008

AŞKISIR
















Ne yaparsanız yapın içine sevgi ekleyince daha lezzetli oluyor. Geleneksel kısırın sunumu da o bakışla ele alınınca böyle oldu:) İşte tarifi;

Malzemeler:


2 su bar. ince bulgur
2 su bar. sıcak su
1 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
Maydanoz
5-6 dal taze soğan
1 büyük kuru soğan
Sumak, kırmızı pul biber, tuz, nane
Zeytinyağı ve 1,5 limon suyu

Hazırlanması;


Sıcak suda eritilen salçalar derin bir tencerenin içinde bekleyen bulgura eklenir ve ağzı kapalı bir şekilde 20 dk. bekletilir. O esnada, yeşillikler ve soğan çok ince olacak şekilde kıyılır. Suda şişen bulgura yaşillikler ve baharatlar eklenir ve karıştırılır. En son zeytinyağı ve limon ile hazırlanan sos kısıra ilave edilir ve ardından afiyetle yenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder