27 Mayıs 2009

FIRINDA PATATES

Balık yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım patatesin önce haşlayıp sonra fırınladığım bu şeklinde baharat kokusu ve üstleri hafif kızarmış patateslerin tadı birbirine karışıyor. Yapılışı çok pratik, yemekten yarım saat önce hazırlamaya başlamanız yeterli olacaktır.
Malzemeler
10-12 taze patates
Haşlamak için su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber, kekik, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Öncelikle patatesleri yıkayarak başlıyoruz. Düdüklü tencerenin haşlama haznesinde az miktarda suda yaklaşık 12 dk. haşlanan patateslerin içlerinin pişmesi ancak çok yumuşamaması gerekiyor çünkü fırına verdiğimizde bütün olarak kalmalılar. Haşlanan patatesler yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alınır. Yukarı bakan yüzlerine bir bıçak yardımıyla artı işareti yapılır ve hafif bastırılarak göbekten yarılmaları sağlanır. Üzerlerine önce zeytinyağı ardından benim tercihim olan kekik, pul biber, taze çekilmiş karabiber ve tuz (isteğinize göre ekleyeceğiniz başka baharatlar) ilavesiyle patatesler, 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder