23 Mayıs 2009

KAĞITTA TAVUK BUDU ve MANTARLI PİLAV















Hamileliğim boyunca her gün kaliteli protein alma ihtiyacı karşısıda çeşitli et ve tavuk yemekleri deneme fırsatı buldum. Bunlardan biri de, fırın kağıdına sarılarak pişirilen tavuk budu. Kendi suyuyla sarımsak ve limon tadı birleştiğinde çok lezzetli bir sonuçla karşılaşıyorsunuz. Üstelik kağıda sar, fırına koydenecek kadar kolay hazırlanıyor.


KAĞITTA TAVUK BUDU

Malzemeler

2 tane tavuk budu (siz sayınıza göre çoğaltabilirsiniz, biz iki kişiyiz :)
2 dilim limon
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber


Hazırlanışı

Derisi çıkartılarak temizlenen tavuk butları dikdörtgen kesilmiş pişirme kağıdının ortasına yerleştirilir. Üzerine bir dilim limon ve sarımsak dişi konur. taze çekilmiş karabiber ve tuzla tatlandırılarak kağıt bohça şeklinde kapatılır. Hiç bir yerinden su sızmaması gerektiği için kenarları da içeri döndürülür ve bir fırın kabına yerleştirilir. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

MANTARLI PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
4 domates
200 gr. mantar
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı

Küçük parçalar halinde doğranan mantar ve soğan ile dövülmüş sarımsak pilav tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ ile kavrulur. Rendelenmiş domates de eklenerek mantarların suyunu verip çekmesi beklenir. Ardından pirinçler tencereye eklenir ve domatesli karışımla karıştırılır. Üstüne 3 su bardağı kaynar su ve tuz eklenerek kısık ateşte 15 dakika pilav pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder