27 Mayıs 2009

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

Bizim evde en sık pişen ve keyifle içilen bir çorba olmasına rağmen tarifini siteme eklememişim. Sevgili kardeşim bunu farketmeden ve eleştiri getirmeden hemen bu hafta yaptığım mercimek çorbasının fotoğrafı çekildi. Sanki yayınlanacağını anlamış gibi de, bu seferki çorbamın tadı bir başka güzel oldu...
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3 domates - rendelenerek püre haline getirilmiş
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
Hazırlanışı

Ben mercimek çorbasını düdüklü tencerede hazırlamayı tercih ediyorum. Ufak doğranmış soğanlar, yarım çay bardağı suda, kısık ateşte ve tencerenin kapağını örterek ama kilitlemeyerek yumuşatılır. Ardından üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve domates püresi eklenir. Rendelenmiş havuçlar da karışıma katılır ve 1-2 dk. çevrilir. Önceden ıslatılmış ve nişastası iyice temizlenmiş kırmızı mercimekler tencereye ilave edilir. Üzerine 6 su bardağı su eklenerek kapağı kapatılır ve düdük çaldıktan 10 dk. sonra tencerenin altı kapatılır. El doğrayıcısı yardımıyla çekilen mercimekli çorbanın üzerine en son baharatlar eklenir ve bir kere fokurdattıktan sonra altı kapatılır.

Bu tarifte, ne soğanın kavrulmasına, ne de baharatların yağda yakılarak sonradan çorbaya ilave edilmesine gerek var. Deneyin, eminim seveceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder