31 Mayıs 2009

HAVUÇLU KEK



Malzemeler
3 yumurta - oda sıcaklığında
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 orta boy havuç
1 elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurtalar köpük olacak şekilde 5 dk. çırpılır. Şeker ilave edilerek iyice erimesi için çırpma işlemine devam edilir. Ardından yağ ve süt ilave edilerek tüm sıvı malzeme karıştırılır. Üzerine doğrayıcıda çekilmiş havuç, elma ve ceviz ile kuru üzüm ilave edilir. Ardından un, vanilya, tarçın ve kabartma tozu elenerek sıvı karışıma eklenir. Kabartma tozunun üstüne birkaç damla limon sıkılır. Limonun kabuğu da rendenin ince yüzüyle rendelenerek karışıma ilave edilir. Homojen bir karışım oluşuncaya kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru, karışımın içindeki havayı boşaltmayacak şekilde yavaşça tüm malzeme birbirine yedirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dk. pişirilen kek, soğuduktan sonra kalıbından çıkarılarak servis edilir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder