12 Ağustos 2008

DOMATESLİ FİRİK BULGURU





Firik bulguru, normal buğdayın közlenerek kurutulmuş hali. Hafif ekşimsi tadıyla domatesli pişirilince çok lezzetli oluyor.


Malzemeler
1 su bardağı firik bulguru
3 domates
1 büyük boy soğan
2-3 domates kurusu
1 su bardağı sıcak su
1 kesme şeker
Tuz, kırmızı pulbiber
Taze nane

Hazırlanışı
Küçük küpler halinde kesilen soğanlar yağda öldürülür. Domates kuruları 15-20 dk. önceden suya konulur. Yumuşayınca onlar da küçük küçük kesilerek pişen soğana ilave edilir. Domatesler rendelenir ve tenceredeki karışıma eklenir. Domates suyunu hafif çekene kadar pişirilir. Ardından yıkanıp süzülen bulgur tencereye konur. Üzerine sıcak su ve 1 kesme şeker ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın tuz ve pulbiber ilavesi yapılır. Altı kapatılarak yarım saat kadar demlenmeye bırakılan bulguru servis ederken nane yaprakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder