
Malzemeler;
3 su b. süt
1/2 su b. şeker
2 yumurta
2 y.k. mısır nişastası
1/2 su b. kakao
1 paket vanilya
85 gr. bitter çikolata (Yoğun çikolatası buradan geliyor)
Hazırlanışı;
Tencereyi ateşe koymadan önce içinde yumurtalar çırpılır, süt ve şekerle karıştırılıp, üzerine kuru malzeme ilave edilir. Birbirine iyice yedirdikten sonra tencere ateşe konur ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. (Dikkat etmek lazım altı çabuk tutuyor.) Servis edilecek kuplara eşit miktarda dağıtılan puding dışarıda ılındıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır. Bu aşamada ben kupların üstünü açık bıraktığım için sanırım ! ertesi gün pudingin üstünde yarıklar oluştu. Tadından hiçbirşey kaybetmemesine rağmen görüntü biraz bozuldu. Bunun olmaması için iyice soğuduktan sonra eğer hemen tüketilmeyecekse sanırım üstünü streçle kapatmak gerekiyor. Onun dışında bitter çikolatanın verdiği o acımsı ve yoğun çikolata tadı anlatılmaz, yaşanması lazım. Deneyenlere afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder