17 Eylül 2008

PATATESLİ TAVUK BUTLARI

Tavuk, bizim ailemizde kırmızı ete göre daha fazla tercih edilmekte. Bunun en önemli sebebi de, beyaz eti seven bendenizin yemekleri de bu doğrultuda yapmam. Her zaman aynı çeşit yemek yapmaktan sıkıldığım için değişik tavuklu tarifler denemekten kendimi alıkoyamıyorum. Bunlardan biri de, amuda kalkmış gibi duran tavuk butları. Havada asılı gibi duran bu parçalar altlarında duran patates dilimlerinden destek alıyorlar aslında. Masaya renk katan bir sunumu var, denemenizi tavsiye ederim.



Malzemeler
10 adet ızgaralık derileri soyulmuş tavuk butu (zeytinyağı ve kırmızı biberde bekletilmiş)
4 orta boy patates
1 büyük soğan
3 domates
2 sivri biber
1 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
3/4 su b. sıcak su
Zeytinyağı
Pul biber, Karabiber, Biberiye, Kekik, Tuz
10 adet 10x10 cm. folyo parçaları

Hazırlanışı
Yemeği hazırlamaya öncelikle patatesleri dilimleyerek başlıyoruz. Nasıl görmek istiyorsanız öyle dilimleyeceğiniz patatesler, yemeğin pişeceği fırın kabına (tavukların amuda kalkabilmesi için biraz derin olmasında yarar var) alınır. Üzerine zeytinyağı, halka kesilmiş soğan dilimleri, salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Tüm malzemeyi eşit şekilde patateslere bulaştırdıktan sonra sıra tavuk butlarını giydirmeye gelir. 10x10 cm. ebatlarında kesilen folyo parçaları önceden yağ ve kırmızı biberle terbiye edilen tavuk butlarının kemikli kısmını örtecek ve rahat tutulabilecek şekilde sarılır. Fırın kabında duran patateslerin arasına tavuk butları baş aşağı batırılır ve sabit durabilmeleri için yanlardan destek yapılır. Kabukları soyulmuş domates dilimleriyle ikiye bölünmüş sivri biberler aralara paylaştırılır. Üzerine sıcak su ilave edildikten sonra üstü tamamen folyoyla örtülerek 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dk. pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder