
Malzemeler
3 orta boy muz
1 paket vanilya
1 kahve fincanı bal
2 su b. müsli
1/3 su b. hindistan cevizi
2/3 su b. badem
1 çay k. tarçın
1 çay k. kabartma tozu
40 gr. çikolata
Hazırlanışı
3 orta boy muz
1 paket vanilya
1 kahve fincanı bal
2 su b. müsli
1/3 su b. hindistan cevizi
2/3 su b. badem
1 çay k. tarçın
1 çay k. kabartma tozu
40 gr. çikolata
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında muzları çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine vanilya ve balı ekleyerek kurabiye hamurunun sıvı kısmını tamamlayın. Başka bir yerde müsli, hindistan cevizi, badem, tarçın, kabartma tozu ve küçük parçalara kestiğiniz çikolatayı karıştırarak sıvı malzemeye ekleyin. İyice birbirine karıştırıldıktan sonra kurabiye harcı, yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla 2 cm aralıklı paylaştırılır. Fırının en üst bölmesinde 15 dk. pişirildikten sonra dışarı alınır. Eğer kurabiyeler tepsi üzerine biraz yayılmışsa hiç üzülmeyin sıcakken düzelttiğiniz kurabiyeler soğuduklarında şekillerini koruyorlar. Afiyet olsun...
ben bu tarifleri kendi kafana uyarlama işine bayılıyorum =) siz heidi den kendinize göre uyarlama yapmışsınız ben de sizden kendime göre.
YanıtlaSilçok lezzetli oldu =)
teşekkürler..