Güzel bir akşam yemeğini olsa olsa çikolatalı pasta sonlandırabilirdi. O yüzden işten dönünce hemen malzemeleri topladım ve kısa zaman içinde kokusuyla baş döndüren bu pastayı hazırladım. Ölçülerin yarısını kullanarak hazırladığım bu pastayı minik kalp şeklindeki silikon kek kalıbına koyarak buzlukta yaklaşık 3 saat beklettim. Aslında en güzeli 1 gece bekleterek iyice katılaşmasına imkan vermek. Üstünde bir top dondurma harikalar yaratabiliyor, afiyet olsun.
Malzemeler;
500 gr. pötibör klasik bisküvi
1 çay bardağı toz şeker
25 gr. kakao
1 su bardağı süt
100 gr sıvıyağ
Hazırlanışı;
Derin bir kap içinde küçük parçalara bölünen bisküvilere şeker, kakao, süt ve en son yağ ilave edilerek iyice karıştırılır. Kalıbınız silikon ise sorun yok ama başka bir kalıba dökecekseniz önce streç filmle kalıbın içini çevrelemek gerekiyor. Buzlukta 3 saat içinde katılaştıktan sonra üstüne isterseniz benim yaptığım gibi bir top sade dondurma koyarak yada eritilmiş çikolata dökerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder