25 Şubat 2009

Sebzeli Tavuk But

İlk defa denediğim ıspanaklı börek tarifi beklentileri karşılamadı ama ıspanak kökleri tavuk etine oldukça yakıştı. Ispanaklı börek denemelerim devam edecek. İçimdeki ses "annenin tarifinden şaşınca sen ne bekliyordun?" şeklinde sorular yöneltiyor bana...

Malzemeler;

700 gr. ıspanağın kökü
1 büyük soğan
2 domates
2 sivri biber
2 patates
1 yemek k. domates salçası
2 diş sarımsak
1/2 su b. sıcak su
Zeytinyağı

Hazırlanışı;

1. Derince bir tencereye eklenen zeytinyağında kavrulan soğan ve sarımsağın üstüne önceden küp şeklinde kesilmiş sivri biber ve bir süre sonra domatesler ilave edilir. Salça da eklenerek bu karışımın fokurdaması sağlanır.

2. Ardından yıkanmış tavuk butları da tencereye konulur ve butların rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 10-15 dk. tencerenin kapağı kapatılır.

3. Bol suda yıkanmış ve temizlenmiş ıspanak kökleri ile patates dilimleri tencereye ilave edilir. Sıcak su eklenerek tavukların iyice pişmesi için ocağın altı kısılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder