Malzemeler;
500 gr. böreklik lor peyniri
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Üstü için, 1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı;
Yufkalar dörtgen formunda oldukları için rulo yapıp yuvarlak borcamın içine dolama fikri hoşuma gitti. Her yufka parçasının içine önce yoğurtlu karışımı sürüp, peynirli içten her yerine serptim. Sonra rulo şeklinde sardığım yufkayı borcamın dışından başlayarak düzgün bir sarmal yapacak şekilde yerleştirdim. Sarma işlemi bitince borcamın üstünü streç filmle kapatarak buzdolabına kaldırdım. Böreği cuma akşamı hazırladığım için bir gece bekletip sabah kahvaltı öncesi pişirmek yerinde oldu. Üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilen börek haftasonu kahvaltı masasının baş köşesinde yerini aldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder