19 Eylül 2008

MÜSLİ KURABİYE

Bu tarife bayılacaksınız çünkü istediğiniz kadar yiyebileceğiniz YAĞSIZ, UNSUZ ve ŞEKERSİZ bir kurabiye. Kim istemez ki, bir kurabiyenin sağlıklı olduğunu bilerek yemeyi, üstelik kalori hesabı da yok... Tarif Heidi Swanson'dan. Ben birkaç değişiklik yaparak kendi mutfağımdakilerle hamur hazırladım. Yeşil çayımızın yanında ikişer taneyi afiyetle yedik. Geri kalanı da soğuk sütle yemek üzere sahura sakladık. Nasıl bir tadı olacağını merakla beklediğimiz için fırından çıkar çıkmaz sıcak yediğimiz kurabiyeler biraz soğuduktan sonra asıl kıvamını buldu.
Malzemeler
3 orta boy muz
1 paket vanilya
1 kahve fincanı bal
2 su b. müsli
1/3 su b. hindistan cevizi
2/3 su b. badem
1 çay k. tarçın
1 çay k. kabartma tozu
40 gr. çikolata

Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında muzları çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine vanilya ve balı ekleyerek kurabiye hamurunun sıvı kısmını tamamlayın. Başka bir yerde müsli, hindistan cevizi, badem, tarçın, kabartma tozu ve küçük parçalara kestiğiniz çikolatayı karıştırarak sıvı malzemeye ekleyin. İyice birbirine karıştırıldıktan sonra kurabiye harcı, yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla 2 cm aralıklı paylaştırılır. Fırının en üst bölmesinde 15 dk. pişirildikten sonra dışarı alınır. Eğer kurabiyeler tepsi üzerine biraz yayılmışsa hiç üzülmeyin sıcakken düzelttiğiniz kurabiyeler soğuduklarında şekillerini koruyorlar. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ben bu tarifleri kendi kafana uyarlama işine bayılıyorum =) siz heidi den kendinize göre uyarlama yapmışsınız ben de sizden kendime göre.
    çok lezzetli oldu =)
    teşekkürler..

    YanıtlaSil