29 Ağustos 2008

DOMATESLİ PİLAV



Daha önce fırında yaptığım lor peynirli domatesli pilava benzer bir pilavı bu kez tencerede yaptım. Domates rendesiyle domates kurularını da ekleyince öyle güzel koktu ki, peynir eklemeyi düşünmedim bile. İşte tarifi;
Malzemeler
2 su b. pirinç
3 su b. kaynar su
3 domates
3 domates kurusu
Et bulyon
1 kesme şeker
Tereyağ+sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye yağ ve domates rendesi konarak, domates pişirilir. Yıkanıp sıcak suda bekletilen pirinçler ve küp şeklinde ufak ufak kesilen domates kuruları, domatesli karışıma eklenir ve biraz kavrulur. Bulyonun eritildiği kaynar su ve kesme şeker tencereye ilave edilir, altı kısılarak pilavın pişmesi sağlanır. Suyunu tam çekmeden önce tuz katılır ve bir kere karıştırılır. Pilav suyunu çekince altı kapatılır ve demlenmesi için kapağı kapalı bir şekilde 30 dk. bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder