13 Ağustos 2008

ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler;

2 tavuk göğsü
1 büyük soğan
2 dilim ekmek içi
1 çay bardağı ceviz içi
Sarımsak
Pul biber

Hazırlanışı;
Tencerede tavuk göğüsleriyle soğanları haşladıktan sonra tavuk suyunun bir bardağı ayrılır. Doğrayıcıda ekmek içleri, sarımsak, haşlanmış soğan ve ceviz içi çekildikten sonra tavuk suyu da bu karışıma eklenerek bulamaç kıvamında bir sıvı hazırlanır. Derin bir kabın içine tiftiklenen tavuk içleri karabiber ile tatladırıldıktan sonra hazırlanan bulamaçtan yarım çay bardağı ayrılarak kalanı tavukla karıştırılır. Servis tabağına aktarılan tavuklu karışımın üstüne kalan bulamaç yayılır. Isıtılan zeytinyağında eritilen pulbiber ile tavuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder