14 Ağustos 2008

PATLICAN EZME


Eskiden patlıcanı ağzına koymayan ben, nedense son zamanlarda közlenmiş ve yoğurtla karıştırılmış bu yemeği çok sever oldum. Galibe eşimin de keyifle yiyor olması beni teşvik etti. Kolayca yapılan bu meze çok da lezzetli oluyor. Aslında közlenen patlıcanlar buzluğa atılabilir mi diye bir keşif yapmam lazım. Bu aralar kışa hazırlık amacıyla neleri dondurabilirim ile kafamı yoruyorum. Kırmızı biber ve domates püresi deneyeceklerimin başında geliyor.
Denemelerimde başarılı olursam, sizlerle paylaşacağım...


Malzemeler;
4-5 adet orta boy patlıcan
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1/2 limon suyu
Tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı;
Fırının ızgara kısmında közlenen patlıcanlar soğuduktan sonra kabukları soyularak bir kaba alınır. Çatal yardımıyla uzunlamasına tırtıklanarak parçalanan patlıcana, kararmaması için yarım limon suyu eklenir. Bu arada sarımsaklı yoğurt karışımına tuz ve zeytinyağı ilave edilerek soğuyan patlıcan ezmesiyle karıştırılır. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir ve afiyetle yenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder