1 su b. kırmızı mercimek
2 su b. ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay b. zeytinyağı
2 y.k. biber salçası
2 y.k. domates salçası
Pul biber, karabiber, tuz
1 çay b. sıcak su
1 demet maydanoz
Marul yaprakları
Hazırlanışı
Yıkanan mercimek derin bir tencereye konur. Üzerini iki parmak geçene kadar su eklenir. Yumuşayıp ayrılmaya başlayana kadar kaynatılan mercimekte az su kalınca altı kapatılır ve üzerine bulgur ilave edilerek kapağı örtülür. 35-40 dk. bulgurun şişmesi için beklenir. Ayrı bir yerde ince doğranmış soğan, yağda öldürülür. Salça ve baharatlar da eklenir. En son sıcak su eklenerek soğanların iyice yumuşaması sağlanır. Mercimekli karışıma eklenen soğanlara, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Servis tabağının altına marul yaprakları yayılarak üstüne mercimekli köfteler dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder