2,5 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
3 domates
2 sivri biber
1 dilim dil peyniri
2 kuru domates
1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze nane
Kırmızı pul biber, tuz
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirilen pirinçler, derin bir tencerenin içine alınır. Üstünü iki parmak geçene kadar suyla doldurulur. Tuz ilave edilerek pirinçler haşlanır. Hafif yumuşayana kadar pişirilen pirinçler, tel süzgeçe alınır. Ayrı bir yerde ufak halkalar halinde kesilmiş sivribiberler yağda öldürülür. Rendelenmiş domates de eklenerek, domatesler suyunu verene kadar pişirilir. Önceden ıslatılmış kuru domatesler zar büyüklüğünde kesilerek karışıma eklenir. En son baharatlarla tatlandırılan domates sosu haşlanmış pirince eklenir ve çok nazik hareketlerle pirinçler ezilmeden karıştırışır. Küp şeklinde dilimlenmiş dil peyniri de eklenerek içi yağlı kağıtla kaplanmış kek kalıbına karışım dökülür. Üstü düzeltildikten sonra ufak parçalar halinde bölünmüş tereyağı parçaları en üste konur ve 170 derecede hafif kızarana kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder