Dolabımın derinlerinde ne yapacağını bilmeden bekleyen biberlerimi en sonunda güzel bir zeytinyağlı yemeğe dönüştürdüm. Hem kolay, hem de bu sıcak günlerde yoğurtla soğuk soğuk yenebilecek bir yaz yemeği oldu.
Malzemeler
1/2 kg. sivri biber
4-5 domates
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Geniş bir tencerenin tabanına ufak parçalara kesilen biberler yayılır. Üstlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domates eklenir. Sarımsaklar ufak ufak kesilir, soğan yarım halka doğranır ve en üste konur. Tüm malzeme yayıldıktan sonra en üste zeytinyağıgezdirilerek orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kendi buharıyla ağır ağır pişirilir. Kızartma yerine rahatlıkla yenebilen bir domatesli biber olur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder