Malzemeler;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 orta boy havuç
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Hazırlanışı;
Yumurta ve şeker, şeker taneleri eriyene kadar çırpılır. Yağ ve süt de eklenerek sıvı malzeme iyice karıştırılır. Rendenin küçük tarafıyla havuçlar sıvı karışıma eklenir. İnce bir elekten geçirilen un, kabartma tozu ve vanilya sıvı karışıma eklenir. En son tarçın ve ceviz içi de katılarak karıştırılan kek hamuru yağlanmış kalıba dökülür ve ilk 15 dk. 200, son 10 dk. 180 derecede pişirilir. Ben kalıba dökdükten sonra üzerine dayanamayıp bir kaç tane damla çikolata koydum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder