26 Ağustos 2008

TİRAMİSU

Malzemeler
Hazır kakaolu kek tabanı
3 tatlı kaşığı neskafe
3 çorba kaşığı şeker
2 su bar. kaynar su
3 kaşık un
1/2 lt. süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
200 gr. labne peynir
Üstü için kakao


Hazırlanışı
Kaynar suya neskafe ve şeker ilave edilerek erimesi sağlanır. Kek tabanlarından ilki pastanın yapılacağı altlığa alınarak karışımın yarısıyla ıslatılır. Un, süt, yumurta ve şeker tencerede karıştırılıp ocağa konur. Muhallebi kıvamını almaya başlayınca labne peynir eklenir. Hızla çırpılarak krema kıvamına getirilen karışımın altı kapatılarak vanilya eklenir. Mikser yardımıyla tekrar çırpılarak pürüzsüz hale getirilen muhallebinin yarısı ıslanmış kek tabanına dökülerek bir bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde yayılır. Diğer kek tabanı da aynı şekilde ıslatılarak üste konur. Kalan muhallebi pastanın üstünü ve yanlarını kaplayacak şekilde sürülür. İnce bir süzgece konulan kakao süzgece küçük dokunuşlarla pastanın üstüne serpilir. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra ise afiyetle yenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder