26 Ağustos 2008

ISLAK KEK

Malzemeler
3 yumurta
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri kesilmiş ceviz

Hazırlanışı
Yumurta ve şeker, şeker eriyene kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ da sıvı karışıma eklenir. Kakao ve vanilya da eklenerek karıştırılan sıvı karışımdan bir kase ayrılır. Un ve kabartma tozu ince bir elekten geçirilerek karışıma eklenir. En son ceviz kırıkları da katılarak, yağlanmış borcama dökülen kek karışımı 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkınca ayırdığınız sıvı karışım, kekin üstünü ıslatacak şekilde dökülür ve 15-20 dk. iyice sıvıyı çekmesi için bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder