19 Ağustos 2008

ERİŞTELİ FIRINDA KABAK

Fırında kabak, her mevsim sıcak yada soğuk severek yediğimiz bir yemek aslında. Bu sefer, evde ekmek içi olmadığından az haşlanmış ev yapımı domatesli erişte katarak hazırladım, daha lezzetli oldu.
Malzemeler;
6 orta boy kabak
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı önceden az haşlanmış erişte
1 avuç içi kadar beyaz peynir
Tuz, karabiber, kırmızı biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Rendelenmiş kabaklara yumurta, ince doğranmış dereotu ve maydanoz, erişte, ufalanmış peynir ve baharatlar eklenerek yoğurulur. Eğer kabaklar su salarsa merak etmeyin çünkü erişte bu suyu zaten çekecektir. Çok derin olmayan genişçe bir fırın kabına dökülen karışımın üstüne kaşar peynir rendelenerek 200 derece fırında 20-25 dk. üzeri kızaran kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Çok lezzetli ve pratik bir tarif! Teşekkürler.. Bu akşam hemen deneyeceğim.. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz.

    YanıtlaSil