13 Ağustos 2008

ETLİ CANELLONI
















Malzemeler;

1 kg kuzu kuşbaşı
2 orta boy soğan
3 domates
3 sivri biber
10 tane dikdörtgen lazanya şeridi
Pul biber, karabiber, kekik, tuz

Domates Sosu için;
4 domates
1 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
4-5 domates kurusu
1 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su

Üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı;

Yemeği hazırlamaya öncelikle lazanya şeritleri haşlanarak başlanır. Kaynayan tuzlu suya her defasında 3-4 tane olmak üzere lazanyalar atılır ve yapışmamasına dikkat edilerek yumuşatılır. Sararken yırtılmaması için haşlama süresi en fazla 5 dk. tutulmalıdır. Bir diğer tarafta etlere küçük küçük kıyılmış soğan eklenir. Suyunu verdikten sonra ufak doğranmış sivri biber ve domates eklenir. Pişmeye yakın baharatlar da katılarak tüm suyunu çekmesi sağlanır. Domatesli sos için doğrayıcıdan geçirilen domateslere salça eklenir. Rendelenen sarımsak, ufak kesilen domates kurusu da ilave edilerek kısık ateşte kavrulur. En son sıcak suyla kaynatılır. Haşlanan lazanya şeritlerinin içine etli karışımdan bir kaşık konulur ve rulo şeklinde sarılır. Altı yağlanan fırın kabına bitişik olarak dizilir. En üste hazırlanan domatesli sos dökülür. Fırında 15-20 dk. pişirilir. Fırından çıkmadan önce kaşar peyniri eklenir ve bir süre kapalı fırında peynirin erimesi beklenir. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Selencim merhaba makarnan çok şık ve leziz ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil